Informatii sa alegi rochia perfectă pentru tipul tău de corp

Întotdeauna am crezut că moda înseamnă să arăți și să te simți cât mai bine în ceea ce porți – pe scurt, exprimare de sine și încredere. Corpul feminin vine în multe forme și dimensiuni diferite, toate putând fi sărbătorite. Învățarea cum să-ți îmbraci forma corpului este crucială pentru a găsi cea mai măgulitoare potrivire pentru silueta ta (așa cum crezi de cuviință!). Nu este vorba întotdeauna de a purta cea mai la modă ținută, ci de a alege hainele care ți se potrivesc cel mai bine și te fac să te simți încrezător. Rochiile pot fi cu siguranță cea mai bună prietenă a unei fete, variind de la rochii în formă de măr până la o formă de clepsidră. Niciun corp nu este creat în mod egal și, în cuvântul modei feminine, aproape nimic nu se poate potrivi perfect tuturor tipurilor individuale de corp. Ca femei, deseori ne simțim greu cu noi înșine dacă hainele noastre nu se potrivesc perfect și ne învinovățim. Cu toate acestea, corpurile noastre sunt atât de unice încât trebuie să le înțelegem înainte de a le putea îmbrăca.

Rochii pentru forma de para

Forma corpului de pară este de obicei caracterizată prin șolduri și coapse mai mari. Formele corpului de pere au adesea umerii mai îngusti, ceea ce înseamnă că șoldurile lor sunt, de multe ori, mai largi decât umerii. Formele de pere au de obicei o talie mai definită și o curbă definită la șold, cu un fund mai mare și mai rotunjit. Unele celebrități cu acest tip de corp sunt Kim Kardashian, Rhianna și Kate Winslet.
Rochii pentru forma de para

Ce să cauți într-o rochie:

Consideră-ți cu siguranță talia ca un punct focal atunci când vine vorba de alegerea unei rochii pentru orice ocazie. Ai deja curbe uimitoare, așa că vrei să le accentuezi și să le definești. Un decolteu deschis sau în V va ajuta la alungirea aspectului general. Dacă doriți, puteți crea și iluzia unei figuri de clepsidră adăugând mai mult volum (cum ar fi un volan sau o mânecă umflată) în partea superioară a corpului, astfel încât să se echilibreze cu partea inferioară relativ mai lată. În plus, poți încerca o rochie în două tonuri, cu culori mai strălucitoare sau cu modele în partea de sus, pentru a atrage atenția asupra trunchiului tău și pentru a-ți echilibra siloueta. Îmbrăcatele în formă și evazată sunt cea mai bună alegere dacă cauți mai multă simetrie cu șoldurile sau coapsele.Iată câteva stiluri de rochie care se potrivesc perfect figurii tale de pere:
 1. Rochie lungă
 2. Rochie de schimb
 3. Rochie în linie A

Ce ar putea să nu fie la fel de măgulitor:

Stiluri supradimensionate sau fără formă, tiv foarte scurte și țesături care îmbrățișează curbe, mai ales dacă doriți un aspect mai simetric. Femeile cu acest tip de corp ar trebui să evite rochiile cu croi drepte, deoarece acestea par strâmte în jurul șoldurilor și îți aruncă proporțiile frumoase. Puteți identifica o rochie cu croială dreaptă pentru că se îmbrățișează în jurul șoldurilor și este lejeră în bust. Aceste rochii nu sunt în general făcute pentru doamnele curbate.

Partea de sus:

O siluetă în formă de pară, mai ales atunci când este îmbrăcată într-un mod măgulitor, poate arăta excepțional de frumoasă și curbă! Dacă nu ești gata să arăți acele curbe, o rochie A-Line este grozavă pentru că definește talia și umbră șoldurile. Cultura populară consideră cu siguranță curbele de pe partea inferioară a corpului atrăgătoare din punct de vedere estetic, dar partea cea mai bună este că îți poți îmbrăca forma corpului ca o reprezentare unică a ta!

Rochii pentru forma de clepsidra

Forma corpului de clepsidra este adesea descrisă ca fiind curbă. Femeile cu această formă au adesea dimensiuni ale bustului și șoldurilor care sunt aproximativ egale. Au tendința de a avea un bust, șolduri și coapse mai pline, cu fundul rotunjit. Sunt simetrici (adica picioarele si trunchiul lor au aproximativ aceeasi lungime) si figura lor poate fi descrisa ca fiind echilibrata. Exemple de celebrități cu acest tip de corp includ JLo, Christina Hendricks și Beyonce!
Rochii pentru forma de clepsidra

Ce să cauți într-o rochie:

Evidențiază-ți curbele!!! Deoarece ai deja o siluetă bine echilibrată, rochiile tale pot reflecta la fel. Îmbrățișarea și adaptarea formei ar trebui să fie cu siguranță cele mai importante considerente – veți putea accentua acele curbe frumoase și veți urma linia corpului. Doar asigurați-vă că rochia se așează bine în toate locurile potrivite. Rochiile cu brâu, sau chiar salopete și salopete, de asemenea, vă complimentează curbele și vă excentizează talia. În ceea ce privește decolteul, luați în considerare un decolteu în V, cu decolteu în formă de inimă sau cu decolteu. Decolteurile înguste îți subțiază bustul, păstrându-ți aspectul echilibrat, iar decolteurile joase atrag privirea mai aproape de talia îngustă, ceea ce va pune în valoare în mod natural unele dintre cele mai bune trăsături ale tale. Puteți chiar să adăugați un colier de bază pentru a vă evidenția umerii și decolteul. Acest lucru va ajuta cu adevărat la echilibrarea corpului superior și inferior.

Iată câteva stiluri de rochie care ar trebui să se așeze perfect pe silueta ta de clepsidră:

 1. Rochie bodycon
 2. Rochie împachetată
 3. Rochie sirena

Ce ar putea să nu fie la fel de măgulitor:

Rochii pentru păpuși, stiluri fără formă și rochii supradimensionate. S-ar putea să aveți aceleași probleme ca și doamnele în formă de peră, deoarece țesăturile se pot îmbrățișa în locul greșit, mai ales dacă aveți un bust mai mare. Găsiți o rochie care să se întindă în talie și să se potrivească bine în partea de sus și de jos. Dacă îți place o rochie (dar este un trapez sau o altă siluetă lejeră), adaugă pur și simplu o curea. De fapt, ca regulă generală - atunci când aveți îndoieli, curele-l!

Partea de sus:

Silueta de clepsidră, considerată adesea „corpul perfect”, este, de asemenea, una care permite o mulțime de flexibilitate în alegerile de îmbrăcăminte și accesorii! În anii 2000, mulți oameni și-au dorit corpul Paris Hilton care să fie lung, subțire și drept, dar acum a sosit era corpului Kim K. Oamenii mor pentru tipul tău de corp, așa că arată-l! Există aproape un număr nelimitat de look-uri pe care le puteți crea, care vă vor exprima gustul și personalitatea!

Rochii pentru forme rotunde

De obicei, forma corpului mărului este bine proporționată. Vor avea un bust mai mare și o secțiune mediană mai plină și au tendința de a fi mai zvelți sau pur și simplu nu la fel de curbat până la șolduri. De asemenea, ei tind să-și poarte greutatea fie în secțiunea mediană, fie în jumătatea superioară. Unele celebrități cu tipuri de corp de mere includ Angelina Jolie, Mindy Kaling și Oprah Winfrey.

Ce să cauți într-o rochie:

Când vine vorba de aranjarea rochiilor în formă de măr, merită luate în considerare lucruri care pot distra atenția doar din partea superioară a corpului (adică folosirea curelelor și a legăturilor pentru a crea o talie mai definită). O rochie cu o fustă sau mai jos mai fluidă sau plină va ajuta la sublinierea părții superioare a corpului și a secțiunii mediane pentru a oferi siluetei tale un aspect mai echilibrat. Decolteurile în V vor atrage, de asemenea, atenția asupra taliei tale și îți vor oferi un aspect instantaneu măgulitor, fără a arăta de top. Dacă vrei să-l schimbi și să scoți în evidență acele picioare superbe, atunci ia în considerare o tunică scurtă. Din fericire, ai o mulțime de tipuri diferite de rochii pentru forme de măr. Puteți alege să vă ascundeți secțiunea mediană sau să găsiți rochii care creează curbe. Acest tip de siluetă este popular printre miresele care aleg o rochie de mireasă și ar trebui să acorde atenție acestei secțiuni.

Iată stiluri de rochii în formă de măr care se așează perfect:

 1. Tunici fluide
 2. Rochie midi
 3. Rochie în linie A

Ce ar putea să nu fie la fel de măgulitor:

Orice este prea potrivit, rochii peplum, țesături excesive și linii orizontale, mai ales dacă vrei un aspect mai echilibrat. Rochiile pentru forma de măr ar trebui să se concentreze pe talie. În plus, orice cu o cantitate excesivă de material în jurul secțiunii mediane riscă să-ți pierzi silueta. Același lucru este valabil și pentru rochiile supradimensionate, deoarece materialul în exces poate cauza volum.

Partea de sus:

Cei cu o siluetă în formă de măr, mai ales atunci când sunt îmbrăcați în moduri măgulitoare, au un mare avantaj în a arăta ca modele de podium! Pe măsură ce partea superioară a corpului își anunță prezența într-o cameră, rochiile potrivite pentru forma de măr pot face pe cineva cu această siluetă să pară deosebit de înalt, zvelt și grațios! Adaugă o pereche drăguță de tocuri pentru a te face să arăți mai lungă și mai zveltă.

Rochii pentru forma atletică

Forma corpului atletic, cunoscută și sub denumirea de formă pătrată sau dreptunghiulară, este de obicei definită prin măsurarea bustului și șoldurilor egale. În timp ce bustul și șoldurile lor sunt aproximativ egale, talia lor nu este la fel de bine definită ca cele cu formă de clepsidră. Greutatea lor tinde să fie distribuită mai uniform pe tot corpul, cu un fund mai plat. Tipurile de corp sportiv tind să fie, de asemenea, mai înalte și mai slabe. Unele celebrități cu acest tip de corp sunt Natalie Portman, Anne Hathaway și Eva Longoria.

Ce să cauți într-o rochie:

Pentru figurile atletice, este perfect posibil să-ți îmbunătățești silueta într-un mod care să aducă mai mult efect de clepsidră! Decolteurile rotunde sau în formă de inimă funcționează pentru a sparge orice linii dure din silueta dvs. pentru a vă oferi un aspect mai curbat. Decolteurile de pe umeri sunt recomandate, deoarece vă fac umerii să pară mai largi, dându-vă aspectul unei talii mai mici și mai multă siluetă de clepsidră. Rochiile cu drapaj sau volan sau cele care sunt strânse în talie îți pot juca curbele. Lucrul cu volum, unghiuri, decolteuri unice, vârtejuri sau împodobiri vă pot ajuta să echilibrați partea superioară a corpului cu șoldurile înguste, oferindu-vă corpului o formă puțin mai plină. Este posibil să nu aveți atât de multe curbe ca tipurile de corp definite anterior, așa că doriți să adăugați dimensiune corpului dvs. adăugând textură și model.

Iată câteva stiluri de rochie care s-ar potrivi perfect pe silueta ta atletică:

 1. Rochie asimetrică
 2. Rochie Halter
 3. Rochie împachetată

Ce ar putea să nu fie la fel de măgulitor:

Evitați să purtați haine rigide și fără formă, mai ales dacă sunteți în căutarea unui aspect mai plin. De asemenea, ar trebui să încercați să evitați rochiile care au decolteuri drepte sau pătrate. Aceste decolteuri pot lucra împotriva curbelor tale și te pot face să arăți mai înfățișat.

Partea de sus:

Ce nu e de iubit la acest tip de corp?! Cei cu un corp în formă atletică se pot îmbrăca cu siguranță pentru a avea o siluetă mai plină sau mai îmbunătățită, dar nu trebuie să fie deseori preocupați să pară prea plini! Ca un bonus suplimentar, acest tip de corp POATE fi îmbrăcat astfel încât să arate ca unul dintre celelalte tipuri de corp (împreună cu stilurile însoțitoare care le flatează)!

Concluzie

Stilul nu este unic, așa că de ce ar trebui să fie aceleași alegerile tale de rochie? Asta nu înseamnă că nu poți experimenta cu alte stiluri de îmbrăcăminte, imprimeuri și țesături. Cu siguranță poți, dar reține doar că cele mai măgulitoare potriviri (parerea ta este pe primul loc!) îți prezintă cel mai bine forma. Cheia este să găsești cea mai bună combinație personală de creativitate și estetică pentru a te face cât mai fericit!

Iată câteva articole alese special pe care să le citiți în continuare


Inca nu exista pareri, comentarii, recenzii pentru acest articol!

Scrie un comentariu

Nume
Email
Mesaj